Feb 20

  • english
  • svenska

Üdvözlet

Posted by dody Design | Comments: no responses

Hy,

Dody vagyok, designere és HTML fejlesztője ennek a site-nak, amit most nézel. Most 25 vagyok és Halmstadban, Svédországban élek. Amikor annó dolgoztam, akkor Designer, Art Direktor és Flash Fejlesztő voltam. Most szabadidőmben szabaduszó webdesigner vagyok és bütykölöm az oldalam. [more…]

Röviden az oldalról:

gallerymaintn.jpg1.) Az oldal fő funkciója a Dody Design – amely remélhetőleg a jövőben egyszer majd egy nagy magyar-svéd vállalat lesz – bemutatása. Képeket és eddigi munkákat a gallériában találsz. Gallériát a Gallery feliratra kattintva – a fő menűt hozza be – és a galléria sor bármely képére kattintva – adott kategóriát – hívhatod elő. A galéria főmenűjében az egyes albumokat, kategóriákat találod. Mindegyik neve alá ki van írva a benne található képek száma. Valamint egy kép véletlenszerűen a benne találhatók közül (kisméretben).

gallery1tn.jpgA kategórián belül találsz egy képmejelenítőt. A navigálás pofonegyszerű, az egered görgőjével lapozhatsz az egyes képek között vagy ha ezt nem szereted akkor a kép adott felére kattintva lapoz jobbra vagy ballra (ha az egér a kép felett van megjelenik egy nyíl az adott irányban ahogy az a jobb oldali képen is látható). Az ablak tetején található “back” “back to gallery” és “next” feliratokkal tudsz navigálni belülről. Azaz sorra: “ballra” levő kategóriába való átlépés, “vissza” a galéria főmenűjébe, “jobbra” levő (következő) kategóriába való átlépés. Ha a kategóriába túl sok kép van akor a kisképek alatt található két nyíl (jobbra és balra), melyekkel átgörgetheted a kisképeket a következő adagra.

gallery2tn.jpgEgy fontos része a képnézegetőnek: Ha teljes méretben “aprólékosan” akarod megnézni a galéria valamelyik képét akkor azt úgy teheted meg, hogy a képen jobb egérgombot nyomsz és “Open Image in New Window…” menűpontot kiválasztod. Amennyiben ez nem működik abban az esetben abban a kategóriában le van tiltva ez a funkció. A galéria a SimpleViewer képnézegetőre épül, mely szerintem a neten található legpraktikusabb és legszebben leprogramozott ilyen jellegű alkotás. Ingyenesen letölthető.

2.) Ezen felül PhotoShop, Flash, HTML és CSS segédleteket is publikálok a jövőben. Ezeket kategóriákba sorolva meg fogod találni a lejebb levő sidebar-ban (lent). De ezt már a következő bejegyzésben részletezem.

Posted in Dody.hu

Comments

So far, there are No Comments yet | Post your own comment
Avatar:

Itt regisztrálhatsz a Gracatar -ra. Ha ide regisztrálsz az e-mail címed segítségével, azonnal beillesztésre kerül az avatarod minden ezt használó oldalra. (Egyszeri regisztráció, SEMMI SPAM, Hírlevél!)


Post your opinion

About in Brief

Hy,
Dody vagyok, designere és HTML fejlesztője ennek a site-nak, amit most nézel. Most 27 vagyok és Budapesten (Magyarország) élek. Designer és Interaktív alkalmazásfejlesztő (Flash-Java Developer) vagyok. Jelenleg a szabadúszóként dolgozom. Szabadidőmben nyelveket tanulok és biciklizem...
[More...]